Hoe Verminder Je Mee-Eters?

Hoe Verminder Je Mee-Eters?

De een heeft er meer last van dan de ander: mee-eters. Storende witte of zwarte puntjes, voornamelijk in het gezicht, op de rug of schouders. Maar hoe kun je mee-eters verminderen?

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters zijn verstopte poriën of haarfollikels, door blootstelling aan de buitenlucht kleurt deze zwart. Wanneer de mee-eters wit is, zit deze onderhuids. Mee-eters komen voornamelijk voor in "T-zone" van je gezicht: Voorhoofd, neus en kin. Mee-eters wil je liever niet, in deze blog gaan wij uitleggen hoe je mee-eters effectief kunt verminderen & verwijderen!

Hoe ontstaan mee-eters?

Mee-eters ontstaan door een ophoping van talg. Talg is bedoelt om je huid soepel te houden. Talg beschermt je huid en haar tegen uitdroging en bacteriën. Maar soms wordt er teveel talg aangemaakt en dit in combinatie met dode huidcellen veroorzaakt een ophoping of verstopping in een porie of haarzakje. De verhoogde productie van talg heeft verschillende oorzaken:

  • Hormonen
  • Make-Up, vooraal wanneer er make-up resten achterblijven (Verwijder make-up resten met deze gezichtsborstel)
  • Voeding
  • Medicatie of medische aandoeningen

Hoe kom je van mee-eters af?

De porie uitknijpen

Er zijn diverse mogelijkheden om van mee-eters af te komen. Je kunt zelf gaan friemelen met je handen en wat wc-papier om de verstopte porie uitknijpen. Echter is dit niet de beste methode, gezien er op deze manier sneller bacteriën in de verstopte porie komen en dit kan lijden tot een puistje. En dat wil je niet! Er zijn wel speciale mee-eter lepels die dit voor je kunnen doen. Desinfecteer deze altijd voordat je deze gaat gebruiken en erna. Met deze set kun je gemakkelijk hardnekkige mee-eters op een veilige manier verwijderen. Wanneer je actief en constant mee-eters verwijdert, dan zullen de mee-eters op den duur ook minder snel ontstaan en dus zullen mee-eters verminderen.

De porie uitzuigen

De porie uitzuigen? Dit klinkt gek. Maar zo gek is dit niet. Met deze Oplaadbare Vacuüm Gezichtsreiniger kun je vuil uit je poriën en mee-eters opzuigen! Stoom je gezicht vooraf om de poriën te openen, kies een opzetstukje dat jij fijn vindt om te gebruiken en beweeg vervolgens over je gezicht heen - van boven naar beneden. Wat er nu gebeurd is dat al het vuil, dode huidcellen en mee-eters worden opgezogen. Doordat ook al het vuil en dode huidcellen worden opgezogen zullen mee-eters minder snel minder snel ontstaan en dus zullen mee-eters verminderen. Wij raden aan deze reiniger niet meer dan 2-3 keer per week te gebruiken. Ook hier is het belangrijk om de opzetstukjes goed te desinfecteren.

Voor hardnekkige mee-eters en puistjes zijn mee-eter lepels ideaal. Voor het voorkomen van mee-eters en het verwijderen van jongere mee-eters, vuil en dodehuidcellen is de Oplaadbare Vacuüm Gezichtsreiniger zeer geschikt.

Je gezicht stomen

Stomen raden wij eigenlijk altijd aan! Stomen is goed voor de huid en geeft je huid een "boost"! Stoom je gezicht echter niet vaker dan 1 keer per week. Het werkt ook goed om mee-eters te verminderen. Wij hebben al eerder een blog geschreven over de voordelen van stomen en hoe je dit kunt doen. Lees dit blog hier "Krijg een Mooiere Huid Dankzij Stomen!"

Scrubben

Dode huidcellen zijn een van de oorzaken voor het ontstaan van mee-eters. Verwijder je de dode huidcellen dan zorg je ervoor dat huideigen oliën, talg en ander onzuiverheden van buitenaf zich niet kunnen verstoppen in de haarfollikels of poriën. Scrubben kan heel gemakkelijk met deze Oplaadbare Siliconen Gezichtsborstel. Door middel van duizenden pulsaties per minuut worden vuil en dode huidcellen verwijdert wat ervoor zorgt dat mee-eters minder snel ontstaan.

Mee-eters verminderen en verwijderen is eigenlijk dus niet zo moeilijk, het is alleen erg belangrijk dat je consistent bent in de methode of methodes die jij gebruikt om mee-eters te verminderen of verwijderen. Het is altijd belangrijk dat de huid goed gereinigd is.

Conclusie

Er zijn zoals je hebt kunnen lezen veel manieren om mee-eters te verminderen en te verwijderen. Wat de beste manier is, dat is lastig te zeggen. Eigenlijk is een combinatie van verschillende manier het beste. Stomen doe je bijvoorbeeld voor dat je een behandeling met de vacuüm gezichtsreiniger doet. Wij krijgen trouwens erg veel positieve feedback over deze vacuüm gezichtsreiniger. Momenteel is deze in de aanbieding, dus wellicht het proberen waard!

 

Producten in deze blog

Oplaadbare Siliconen Gezichtsborstel

Mee eter gezichtsreiniger

Mee-eter lepels

 

Terug naar blog