Je huidtype bepalen

Je huidtype bepalen

Een goed huidverzorging begint bij het bepalen van je huidtype. Wanneer je jouw huidtype weet kun je de juiste huidverzorgingsproducten gebruiken. Maar hoe kun je jouw huidtype bepalen? Hieronder zal ik voor je uitwerken hoe jij jouw huidtype kan bepalen. Het is belangrijk dat je deze kenmerken van de 5 verschillende huidtypes vergelijkt met een schone huid. Was je gezicht en wacht een kwartiertje, gebruik geen producten in de tussentijd. Ongeacht welk huidtype je hebt, het is altijd belangrijk je huid goed te reinigen iedere dag!

Normale huid

Een normale huid heeft geen vette of droge delen, de huid voelt goed aan. Doorgaans vertoont de huid geen verstoppingen of mee-eters, ook zijn de poriën klein. De huid heeft een gezonde uitstraling, maar dat betekent niet dat je hier geen aandacht aan hoeft te besteden! Het is belangrijk dat je je huidverzorging zo aanpast dat je de optimale conditie van de huid kunt behouden. Het is erg belangrijk dat de huid goed wordt gereinigd. Gebruik bijvoorbeeld een milde reinigingslotion in combinatie met een gezichtsborsteltje om de huid goed te reinigen. Verder is het belangrijk dat de huid goed gehydrateerd wordt, gebruik hiervoor en dagcrème met UV-filter. Dit is een geschikte dagcrème voor o.a. mensen met een normale huid.

Droge huid

Bij een droge huid heb je geen vette delen. Ook kan de huid (soms) strak aanvoelen. De huid kan er een beetje dof uitzien. De poriën zijn fijn en nauwelijks zichtbaar, puistjes zullen vaak niet voorkomen op een droge huid. Een droge huid vertoont sneller lijntjes en rimpels, gelukkig zijn er producten beschikbaar die dit doen verminderen. Vermijd zeepproducten, deze zullen de huid namelijk nog meer doen uitdrogen. Wellicht vanzelfsprekend, maar het is erg belangrijk om goed te hydrateren bij een droge huid. Voor mensen met een drogere huid is deze dagcrème ook goed geschikt.  

Vette huid

Een vette huid glimt een beetje, heeft grove poriën en heeft (vaker) last van mee-eters en puistjes. De huid oogt wat dikker, maar is wel strak. Een vettere huid heeft daarom minder snel last van rimpelvorming. In het geval van een vette huid is het erg belangrijk dat de huid goed wordt gereinigd met een antibacteriële gezichtsreiniger. Vermijd producten met alcohol, dit droogt de huid uit waardoor er meer talg geproduceerd wordt en dat resulteert in een nog vettere huid. Heb jij last van een vette huid dan is het wellicht aan te raden om te behandelen met deze ultrasone gezichtsreiniger van ZuivereHuid. Gebruik een milde dagcrème op waterbasis.

Gecombineerde huid

Delen van de huid rond de t-zone (voorhoofd, neus, kin) zullen vetter zijn dan de rest van je gezicht. De andere delen van je gezichten kunnen normaal of zelfs droog zijn. Op de vettere delen van je gezicht zijn poriën vrij goed zichtbaar en kunnen mee-eters en puistjes voorkomen. Verzorg de vettere delen van je gezicht zoals je een vette huid zou verzorgen en verzorg droge/normale delen van je gezicht zoals je droge/normale delen zou verzorgen.

Gevoelige huid

Je huid reageert snel op interne en externe invloeden: Jeuk, rode vlekjes, bultjes, uitslag... Gebruik alleen hypoallergene huidverzorgingsproducten. Producten zonder zeep, parfum en alcohol zijn geschikter voor dit type huid. Het blijft belangrijk om ook dit type huid goed te reinigen.  

Je Hebt Je Huidtype Nu Kunnen Bepalen

Je hebt nu kunnen bepalen wat jouw huidtype is. Nu kun je jouw huidverzorging hier naar aanpassen. Bovenal blijft het altijd erg belangrijk je huid gewoon goed te reinigen. Een effectieve tool om je gezicht, ongeacht welk huidtype je hebt, grondig mee te reinigen is dit oplaadbare gezichtsborsteltje. Wij vinden dat iedereen een gezichtsborsteltje als deze zou moeten gebruiken, juist omdat het zo effectief is en daarom hebben wij ervoor gekozen een kwalitatief goed en effectief product te leveren tegen een hele schappelijke prijs.

Registreer hier je huidtype voor gepersonaliseerd advies

Producten in deze blog:

Oplaadbare Siliconen Gezichtsborstel

Dagcrème met kaviaar SPF 30

Ultrasone gezichtsreiniger

Terug naar blog