Hoe Ontstaan Puistjes & Hoe Kom Je er van Af?

Hoe Ontstaan Puistjes & Hoe Kom Je er van Af?

Wat Zijn Puistjes?

Om te weten hoe puistjes (acne) ontstaan, is het belangrijk om te weten wat puistjes nou eigenlijk zijn. Heel simpel gezegd zijn puistjes een ophoping van talg. Mensen met een vette of gemengde huidtype zullen vaker last hebben van puistjes.

 

Wat Zijn De Oorzaken Van Puistjes?

Er zijn veel fabels over de oorzaken van puistjes, ik zet ze even op een rijtje:

 

Fabels

  • Chocola, vet & ongezond eten veroorzaakt puistjes. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dit niet het geval te zijn.
  • Puistjes ontstaan door een vitaminetekort, dit is niet het geval. Wanneer je last hebt van een vitaminetekort is je huid wel vatbaarder voor onzuiverheden.
  • Make-up veroorzaakt puistjes - Nee! Make-up op zichzelf veroorzaakt geen puistjes. Maar wanneer je jouw make-up niet goed verwijderd en reinigt, dan kan een porie verstoppen en zal er een puistje ontstaan. Daarom is het erg belangrijk om elke avond jouw make-up (goed) te verwijderen. Dit kan gemakkelijk met dit gezichtsborsteltje.

Er is een heleboel bekend over de oorzaken van puistjes en acne, dit zijn de feiten:

 

Feiten

  • Menstruatie, door de hormonale verandering kunnen puistjes ontstaan.
  • Het niet goed verwijderen van make-up.
  • Puistjes kunnen ontstaan door geneesmiddelen. Je hebt een verhoogde kans op acne als je geneesmiddelen gebruikt tegen epilepsie, tuberculose of depressiviteit.
  • Genen. Sommige mensen hebben helaas "aanleg" voor het krijgen van puistjes. Heb jij een vette of gemengde huid, dan heb je een verhoogde talgproductie en dus meer kans op puistjes en mee-eters.

 

Hoe Voorkom Je Puistjes?

Allereerst: Knijp puistjes niet uit! Hoe verleidelijk het ook is... Dit kan leiden tot littekens.

Het aller-, aller-, allerbelangrijkste voor het voorkomen en verminderen van puistjes is het goed reinigen van je gezicht. Wanneer je gaat slapen, moeten er geen make-up resten achterblijven. Je kunt hier verschillende huidverzorgingsproducten en gezichtsreinigers voor gebruiken. Zoals ik eerder had benoemd ontstaan puistjes door een ophoping van talg. Er zijn verschillende gezichtsreinigers die overmatig talg verminderen en je huid goed reinigen.

 

Terug naar blog