Hoe je de lucht thuis kan schoonhouden en desinfecteren met een diffuser

Hoe je de lucht thuis kan schoonhouden en desinfecteren met een diffuser

De kwaliteit van de lucht die we inademen is erg belangrijk. Het is zelfs even belangrijk als de kwaliteit van je eten en water. Zelfs als je het beste biologische voedsel eet en het beste bronwater drinkt, kan het je gezondheid stilletjes aantasten als je onreine lucht inademt.

De kwaliteit van de lucht die we inademen is erg belangrijk

Muffe badkamers, benauwde kasten en vochtige kelders dragen bij aan de algehele luchtkwaliteit in jouw huis. Gifstoffen en allergenen in de lucht zijn niet alleen een nachtmerrie voor gevoelige neuzen, maar hebben ook een stille invloed op jouw gezondheid en veroorzaken ziektes.

In de winter en zelfs in de herfstperiode staan onze ramen meestal niet open. We ademen dan ook een pak allergenen en ziektekiemen binnenshuis in.

Vervuiling binnenshuis kan astma verergeren, onze sinussen irriteren en ons uitgeput, moe en, in het ergste geval, ziek laten voelen.

Een schone lucht is lucht die vrij is van:

  • Stof
  • Schimmel- en meeldauwsporen
  • Schadelijke bacteriën
  • Onaangename geuren
  • Allergenen
  • Verontreinigende stoffen
  • Luchtgifstoffen zoals formaldehyde

Wist je dat er een aantal etherische oliën bestaan die ons hiertegen kunnen beschermen?

Vernevelen kan helpen bij het reinigen, deodoriseren en zuiveren van de lucht in onze huizen en ervoor zorgen dat we gemakkelijker kunnen ademen. Door de juiste etherische oliën te gebruiken, kunnen we vervuiling binnenshuis bestrijden en tegelijkertijd de therapeutische vruchten plukken van schone, frisse en gezonde lucht.

Er zijn wetenschappelijke studies die aangeven dat veel etherische oliën antibacteriële en/of schimmeldodende eigenschappen bevatten.

Aromatherapie heeft ook nog andere positieve punten.

Er zijn diverse onderzoeken die aantonen dat aromatherapie angst en depressie kan verlichten, een betere slaapkwaliteit kan opleveren en chronisch zieken een hogere kwaliteit van leven kan geven. Dit komt omdat wanneer de essentiële oliën worden vrijgegeven en gedetecteerd door receptoren in de neus, signalen rond het zenuwstelsel en het limbisch systeem van een persoon schieten, waardoor een reactie wordt opgewekt in het gebied van de hersenen dat met emoties te maken heeft.

Bestaat er onderscheid in diffusers ?

Het is de moeite waard om een diffuser van hoge kwaliteit te hebben om essentiële oliën te verspreiden. Er zijn ook verschillende soorten diffusers. Ideaal met etherische oliën is een ultrasone diffusor, die microdeeltjes als nevel afgeeft dankzij trillingen die worden veroorzaakt door elektronische frequenties.

Dergelijke diffusers zijn geweldig omdat het vocht aan de lucht afgeeft en helpt bij het verlichten van een droge huid, droge keel en verkoudheids- en griepsymptomen zoals geïrriteerde neusgangen en meer.

 

Onthoud goed. De kwaliteit van de lucht die we inademen is erg belangrijk. Het is zelfs even belangrijk als de kwaliteit van je eten en water. Zelfs als je het beste biologische voedsel eet en het beste bronwater drinkt, kan het je gezondheid stilletjes aantasten als je onreine lucht inademt.

Terug naar blog