Gemakkelijk Mee-eters & Puistjes Verminderen - Vacuüm Gezichtsreiniger

Gemakkelijk Mee-eters & Puistjes Verminderen - Vacuüm Gezichtsreiniger

Waardoor ontstaan puistjes en mee-eters?

Om te weten hoe je puistjes en mee-eters kunt verminderen door middel van een vacuüm (poriën) gezichtsreiniger/blackhead remover is het wel handig om te weten hoe puistjes en mee-eters nou ontstaan. Mee-eters ontstaan door overtollig talg en/of dode huidcellen. Door overtollig talg en dode huidcellen verstopt een haarzakje. Hierdoor ontstaan mee-eters & puistjes. Wanneer dit haarzakje afgesloten is, dan zal er een puistje ontstaan. Dit gebeurt omdat de onzuiverheden niet naar buiten kunnen. Bij mee-eters kunnen de onzuiverheden wel naar het huidoppervlak, zodra dit dan in aanraking komt met lucht kleurt de talg zwart: een mee-eter. In deze hebben we de verschillende oorzaken van puistjes behandeld. 

Wat doet een poriën reiniger/blackhead remover?

Een vacuüm gezichtsreiniger zal jou helpen met het krijgen van de zuivere huid die jij verdient. Hieronder leg ik uit wat de gezichtsreiniger precies doet.

Mee-eters & puistjes verminderen met een vacuüm poriën reiniger

De vacuüm gezichtsreiniger/blackhead remover, maakt zoals de naam al verklapt, gebruik van een vacuüm. Door middel van gecentreerde vacuüm kan de gezichtsreiniger overtollig talg, dode huidcellen en (jonge) mee-eters "opzuigen". Doordat er geen onzuiverheden meer op het gezicht (of rug/schouders/nek etc.) aanwezig zijn zullen mee-eters en puistjes niet meer ontstaan. Simpel gezegd: de oorzaak van mee-eters en puistjes, namelijk overtollig talg en dode huidcellen, worden weggezogen. Zonder oorzaak is er geen gevolg en dus zul je minder of geen last meer hebben van mee-eters en puistjes. De vacuüm gezichtsreinigers die wij aanbieden zijn sterk genoeg om ook mee-eters te verwijderen. Oudere, hardnekkigere mee-eters zijn som wat lastiger om te verwijderen met een vacuüm gezichtsreiniger. Maar daar heb je deze tool voor.

Betere doorbloeding

De vacuüm gezichtsreiniger zorgt ook voor een betere doorbloeding in het gezicht. Hierdoor wordt celvernieuwing gestimuleerd en dat zal op den duur resulteren in een jong uitziende, frisse huid.

Hoe gebruik je een vacuüm poriën reiniger?

Hieronder zal ik een paar korte stappen uitleggen hoe je een vacuüm gezichtsreiniger op de juiste manier gebruikt.

  1. Begin met het wassen of stomen van je gezicht. Het is belangrijk dat de poriën zich openen voordat je aan de behandeling begint. Dit doe je dus door middel van stomen, bijvoorbeeld met deze gezichtssauna's of door je gezicht te wassen met warm water.
  2. Kies het opzetstukje dat je wilt gebruiken. Onthoud: hoe groter het opzetstukje, hoe meer zuigkracht. Wij raden aan de wat kleinere opzetstukjes te gebruiken rond de neus en ogen. De wat grotere opzetstukjes voor het voorhoofd, de wangen en kin.
  3. Kies de gewenste intensiteit. Wanneer je de gezichtsreiniger voor het eerst gebruikt, gebruik dan de laagste stand. Op deze manier kun je beter een gevoel krijgen van hoe je het effectiefst kunt behandelen.
  4. Vervolgens beweeg je rustig over je gezicht heen. In rechte stroken, het is niet de bedoeling dat je circuleert met de reiniger. Het is erg belangrijk dat je blijft bewegen met de reiniger, dit om irritaties te voorkomen.
  5. Breng na gebruik een hydraterende en voedende crème aan. Door de behandeling zal je huid de voedingsstoffen extra goed opnemen. Gebruik bijvoorbeeld deze dagcrème, deze bevat kaviaar, hyaluron, vitamine A en nog meer zorgvuldig samengestelde ingrediënten die de huid optimaal voeden. Daarnaast bevat de crème ook zonnefactor 30, zo ben je dus altijd beschermd tegen schadelijk UV-licht.

Hoe vaak behandelen?

Sommige mensen merken na de eerste behandeling al dat hun huid er een stuk schoner en zuiverder uit ziet en aan voelt. Van belang is wel dat je consistent blijft behandelen. Zeker de eerste 2/3 weken. Behandel dan 2-3 keer per week. Daarna is het aan jou zelf om te bepalen hoe vaak je wilt behandelen. Bij sommige mensen volstaat 1 behandeling in de 2 weken. Dit is volledig aan jou zelf. Je huid reageert natuurlijk ook op invloeden van buitenaf. Dus wanneer je huid een wat "slechtere" periode tegemoet gaat, dan kan je gerust weer wat vaker behandelen.

Producten in deze blog

Vacuum gezichtsreiniger

Dagcrème met kaviaar SPF 30

Gezichtssauna

Vacuüm Gezichtsreinigers van ZuivereHuid

Filmpje

 

Terug naar blog