Tips voor Elk Huidtype - Hoe Je Huid als Nooit Tevoren Laten Stralen?

Tips voor Elk Huidtype - Hoe Je Huid als Nooit Tevoren Laten Stralen?

JE HUID GEZOND EN GELUKKIG HOUDEN!

De menselijke huid is het grootste orgaan van het lichaam en het is ook het enige orgaan waarmee we direct contact hebben. De huid beschermt ons tegen vuil en ziektekiemen van de buitenwereld en absorbeert het vocht als een spons.

Hoewel onze huid zichzelf tot op zekere hoogte in stand houdt, is het belangrijk dat je haar net dat beetje extra hulp en liefde geeft om haar glad, fris en gezond te houden!

Maar voordat je dat doet, moet je begrijpen dat er verschillende huidtypes zijn, die allemaal een iets andere verzorgingsroutine nodig hebben.

 

HUIDVERZORGING VOOR DE VETTE HUID

We weten dat het moeilijk kan zijn om met een vette huid om te gaan. Soms lijkt het alsof je huid nog steeds vettig aanvoelt of er vet uitziet, wat je ook doet.

Een van de redenen waarom dit jou kan overkomen, is dat je misschien niet de juiste huidverzorgingsroutine voor jouw huid uitvoert.

Als je een vette huid hebt, moet je weten welk type verzorging en onderhoud voor jou werkt:

#1 GEBRUIK EEN REINIGER !

Als je een vette huid hebt, is het wassen van je gezicht een van de belangrijkste stappen in je huidverzorgingsroutine. Hoewel de meeste mensen geneigd zijn te denken dat meer wassen van hun gezicht de huid daadwerkelijk zal helpen, kan het de huid juist vetter maken.

Het is heel belangrijk dat je je gezicht alleen in de voor- en namiddag wast. Kies voor een natuurlijke gezichtsreiniger die je helpt bij het exfoliëren en het verwijderen van dode huidcellen en ophopingen in je poriën.

#2 VOEG EEN TONER TOE !

Tonen is van vitaal belang bij elke huidverzorgingsroutine. Voor degenen onder jullie met een vette huid is dit meer dan essentieel. Een toner kan heel effectief zijn bij het verwijderen van vuil, make-up en olie die na het reinigen zijn achtergebleven. De beste toner voor een vette huid is er een met salicylzuur, glycolzuur of melkzuur. Test producten en kijk wat jouw huid het beste verdraagt!

#3 TENSLOTTE: BEVOCHTIGEN

Hydrateren is een essentiële stap in je huidverzorgingsroutine. En we weten wat je denkt: “ zal hydratatie mijn huid niet nog vetter maken?” Nou, het is eigenlijk precies het tegenovergestelde.

Als je je gezicht ’s ochtends en ’s avonds niet goed hydrateert, zal je huid proberen het verloren vocht aan te vullen, wat resulteert in een overproductie van olie.

De beste soorten vocht inbrengende crèmes die je kan gebruiken, zijn licht van gewicht, vrij van olie en op waterbasis.

 

Dagelijkse huidverzorgingsroutine cheatsheet

VERZORGING VAN EEN DROGE EN GEVOELIGE HUID

Als volgende op de lijst hebben we een droge/gevoelige huid, die over het algemeen het resultaat is van verschillende factoren.

#1 ZOEK EEN HYDRATERENDE REINIGER

Net als bij een vette huid moet je je gezicht reinigen met het juiste type reiniger. Veel mensen maken de fout om hun gezicht niet te wassen omdat ze bang zijn dan het dan droger wordt, maar dit is niet noodzakelijk waar.

Als je één keer per dag een hydraterende reiniger gebruikt, wordt je huid niet droger, ook niet als je hem vaak wast!

#2 ALCOHOLVRIJE TONER

Hoewel toning niet zo vaak wordt gebruikt voor mensen met een droge huid omdat het de huid uitdroogt, kun je er toch een gebruiken als onderdeel van je huidverzorgingsroutine. Ongeacht je huidtype een toner houdt de huid mooi, schoon en fris! Een belangrijke opmerking hierbij is dat je ervoor moet zorgen dat je een alcoholvrije toner vindt.

#3 SERUMS & MOISTURIZERS

Als je een droge huid hebt, moet je investeren in een goed serum en vocht inbrengende crème. Serums zijn geweldig voor het aanpakken van probleemgebieden die de neiging hebben droger te zijn dan de rest van je gezicht. We raden een serum aan dat is gemaakt met hyaluronzuur voor extra hydratatie. Voor vocht inbrengende crèmes moet je er dagelijks een gebruiken. Bij voorkeur twee keer per dag! Kies er een die je huid lekker vindt!

Wist je dat crèmes en serums beter opgenomen worden als je vooraf behandelt met een 5 in 1 Pro Age Tool ?

#4 BESCHERMEN

Als laatste onderdeel van jouw huidverzorgingsroutine moet je ervoor zorgen dat je een zonnebrandcrème met de juiste factor gebruikt. De UV stralen van de zon kunnen ervoor zorgen dat je huid nog droger wordt. Er zijn echter voldoende dagcrèmes die ook een SPF factor aanbieden.

 

DE GECOMBINEERDE HUID VERZORGEN

Als je een gecombineerde huid hebt, kan je routine iets gecompliceerder zijn omdat je dan zowel een droge als vette huid hebt. Dit is vaak verbonden aan bepaalde zones.

#1 REINIGEN

Ongeacht je huidtype, zal je je huid zowel ’s morgens als ’s avonds willen wassen. Als je je gezicht wast, zoek dan een zachte reiniger die gemaakt is voor de gecombineerde huid. Je zou ook een keer per week een exfoliant moeten gebruiken om dode huidcellen te verwijderen. Dit zijn vaak de oorzaken voor droge plekken.

#2 TONER

Als je op zoek bent naar een geschikte toner in het geval van een gecombineerde huid, zou vrijwel alles werken, zolang het maar alcoholvrij is. Waarom alcoholvrij ? Nou omdat alcohol ook een van de grootste veroorzakers is van droge huidgebieden! Het gebruik van een toner kan ook helpen om de pH waarde van je huid in evenwicht te brengen, wat kan helpen bij de lastige droge en vette plekken.

#3 HOU DE HUID VOCHTIG!

Het hydrateren van een gecombineerde huid is iets complexer dan het hydrateren van andere huidtypes. Dit komt omdat je bij het hydrateren van je huid twee verschillende soorten vocht inbrengende crèmes nodig hebt: een romige voor de droge gebieden en een lichte crème op waterbasis voor de vette gebieden.

 

SLOTADVIES

Het advies in dit artikel zou je moeten helpen erachter te komen hoe je jouw huid gezond en gelukkig kunt houden ongeacht jouw huidtype. Zoals je hebt gezien, blijft de fundamentele huidverzorging hetzelfde: houd de huid schoon, houd je huid beschermd en gehydrateerd.

Naast het vinden van huid specifieke producten zijn er ook gezichtsreinigers die het reinigen kunnen vergemakkelijken en ervoor zorgen dat voedingsstoffen beter opgenomen worden.

 

Wil je alles weten rond reinigen, download dan ook onze gratis Ultieme gids voor hhet reinigen van het gezicht. 
Terug naar blog