7 tips tegen Cellulits - Hoe sinaasappelhuid wegkrijgen?

De beste tips om Cellulitis aanzienlijk te verminderen en voorkomen!

Een wondermiddel tegen cellulite of een sinaasappelhuid bestaat er jammer genoeg niet. Er zijn wel een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je cellulite kan voorkomen en/of verminderen.

BLIJF GEHYDRATEERD

Droom je van een gladdere huid en wil je dat je lichaam afvalstoffen afvoert? Dat kan je het best doen door voldoende water (zo’n anderhalve liter) per dag te drinken. Dat zorgt voor een optimale doorbloeding, ontgifting en een goede werking van het lymfesysteem.. Groene en witte thee, pure chocolade, olijfolie, noten en blauwe en rode bessen zijn voedingsmiddelen die vol polyfenolen (lees: antioxidanten) zitten en die de afvalstoffen kunnen wegspoelen.

GEBRUIK HONING

Honing is niet alleen lekker om te eten, maar ontzwelt ook de huid op een natuurlijke manier en kan zo cellulite verminderen.

SPIERMASSA

Sporten kon natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Het is wel niet zo dat elke sport helpt tegen cellulite en dat je cellulite aanzienlijk gaat verminderen door te sporten. Wel kunnen spierverstevigende oefeningen, hardlopen en krachttrainingen helpen om de kuiltjes op te vullen en de huid strakker te trekken, waardoor je cellulitis minder zichtbaar wordt.

STIMULEER DOORBLOEDING

Dit is vooral wanneer je nog geen last hebt van ernstige cellulite. Scrub je huid om dode huidcellen te verwijderen, gebruik harde borstels en sponzen en wissel je douches af met warm en ijskoud water. Massages of verwarmende en hydraterende crèmes zoals Celluslim Crème kunnen ook helpen. De crèmes zorgen ervoor dat je huid er strakker en gladder uitziet en werken vochtafdrijvend.

EEN MINIMUM AAN CHEMISCHE STOFFEN

Probeer zo min mogelijk chemische stoffen in te nemen en/of te gebruiken. Eet natuurlijke voeding, koop verzorgingsproducten op natuurlijke basis en probeer ook biologische schoonmaakmiddelen te gebruiken.

PAK JE LEVENSSTIJL AAN

  • Roken heeft een slechte invloed op veel dingen en ook op de elasticiteit van de huid.
  • Stress kan zorgen voor een disbalans van je hormonen. Die hormonen hebben dan weer een slechte invloed op het vet in je billen/benen en kunnen ontstekingen verergeren.
  • Matig tot geen alcohol drinken.
  • Eet zo weinig mogelijk suiker en ongezonde vetten.
  • Eet essentiële vetzuren die je bv. kan vinden in vlaszaadolie, walnootolie, zonnebloempitten en vette vissen. Antioxidanten uit groenten en fruit (vooral met vitamine C) werken ontstekingsremmend.
  • Eet volkoren producten zoals bruin brood en bruine pasta.

PROFESSIONELE BEHANDELINGEN

Aan deze tip zit wel een prijskaartje, want je hebt af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Onder professionele behandelingen vallen massages en lymfedrainage. Een populaire massage is een deep tissue massage. Het onderhuids bindweefsel dat zich rond de spieren bevindt, wordt gemasseerd en daardoor losser gemaakt. Zo stimuleer je de bloedcirculatie, zuurstof en voedingsstoffen. Na de deep tissue massage volgt er vaak een lymfedrainage. Een lymfedrainage stimuleert de bloed- en zuurstofcirculatie en zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Ga ervoor! Er zijn dus wel degelijk hulpmiddelen ter beschikking om je cellulite te verminderen en/of deels te voorkomen. Als je cellulite echter al in een vergevorderd stadium zit, zullen de meeste tips niet helpen en is het een kwestie van acceptatie. Gebruik vooral de tips waar je je zelf goed bij voelt en probeer dingen uit.

PRODUCTEN OM CELLULITIS TE VERMINDEREN EN ZELFS TE VOORKOMEN.

Celluslim Body Cream

Anti Cellulite Body Slimming

 

Terug naar blog